Veelgestelde vragen over het Scoremodel. Nog een vraag? Stuur ons een bericht.

Voor wie is dit scoremodel bedoeld?

Het scoremodel is bestemd voor kleine en middelgrote organisaties die een 'digitale collectie' beheren en die voor lange tijd willen bewaren. Maar ook particulieren of grote organisaties kunnen er mee aan de slag.

Onder welke voorwaarden mag het Scoremodel worden gebruikt?

Er zijn geen beperkende voorwaarden - tenzij je een spambot bent. Het model kan anoniem of na registratie worden gebruikt, zo vaak en op welke manier je maar wil.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De vragenlijsten die je invult en de rapporten die je genereert, zijn enkel voor jou of jouw organisatie bestemd. Beheerders van de website (wij dus) kunnen de gegevens mogelijk raadplegen, maar alleen om het gebruik te monitoren en de tool eventueel te verbeteren. In ieder geval blijft alles anoniem.

Ik ben ergens niet mee akkoord, vind een fout, of vind dat iets gewoon beter kan. Mag ik een verbetervoorstel doen?

Ja, graag, natuurlijk. We willen er alles aan doen om de tool steeds beter te maken. Stuur ons een berichtje; je vindt onze gegevens onder elke pagina.

Hoe worden scores berekend?

Scores worden berekend per cluster. De score die daarin je per criterium haalt is afhankelijk van het risico-niveau: hoe hoger het risico-niveau, hoe zwaarder dit doorweegt in de score per cluster. Bovendien worden scores voor criteria met 'matig' en 'laag' risico pas meegeteld wanneer aan alle 'hoogrisico' criteria binnen die cluster is voldaan.

Logo meemoo vzw
Logo DEN
CC-BY-SA